Maggie's birthday!

Igår fyllde Maggie år och det firade vi med middag på en Japansk restaurang och sedan blev det utgång!


Födelsedagsbarnet =)


Wilmington

I fredags åkte jag, Maggie (Sverige), Steffie (Holland), Victoria och hennes pojkvän (Ecuador) till Wilmington. I Wilmington har många filmer och serier spelats in, bl.a. One Tree Hill och Dawsons Creek. Det var väldigt härligt att åka till beachen (även då det var lite blåsigt.)

 


Sanningens ögonblick

Efter 8 veckor i USA var det dags att se vad som hänt med min kropp, det var dags för vågen. Konstigt nog hade jag tappat 3 kg, det får jag tacka gymmet för! =)

NHL

Nu har jag sett min första NHL match: Carolina Hurricanes VS New York Rangers slutade 3-4!


Henrik Lundqvist in action!! =)

 


Pizzabudet?

Jag måste bara berätta vad som hände på vägen hem i lördags, det var såå himla roligt. Vi stod och försökte få tag i en taxi då jag precis trodde jag såg en komma. Vi öppnade dörren och jag sa att vi ville åka till Jones Hall. Han sa att det var okej men att han först var tvungen att leverera något. Ja ja tänkte vi och hoppade in. Efter en stund frågar jag "vad det är som luktar, pizza?". Då skrattar Victoria och svarar mig "haha Ida, det här är ingen taxi, det är pizzabudet". Jag skrattade så jag höll på och dö. "Pizzabilarna" har precis som taxibilarna en "skylt" på taket så jag tänkte inte mer än så.

Han sade även att vi kunde få pizzan om ingen öppnade, men såklart gjorde de det. Han skjutsade hem oss och ville inte ha något betalt. Så en mycket rolig och gratis färd hem blev det. Jag somnade den kvällen med ett stort leende på läpparna! =)



(Det var dock inte denna bil)


12 timmar?

Tiden går så himla fort här så jag börjar fundera på om klockan snurrar dubbelt så fort. Jag har bara lektioner två gånger i veckan men ändå är varje dag fullbokad. Idag har jag pluggat, lunchat med Maggie, gjort ett försök tillsammans med Maggie och Maartje till att klippa mig men det var stängt. Istället gick vi till Starbucks där vi spenderade några timmar =) Idag har det precis som hela förra veckan varit väldigt vamt =) Efter vår kaffestund gick jag hem och pluggade lite till och sedan var det dags för middag. Idag var det Karaoke-kväll i matsalen, det var mycket roligt att se!!

Nu ska jag försöka plugga lite till innan jag ska dra mig ner till gymmet. Avslutar sedan kvällen men en té med Steffie och Isabel.

Imorgon ska jag, Steffie och Isabel följa med två norska killar till Raleigh (huvudstaden i N.C.) och titta på hockey!!! Det ska bli väldigt roligt att se och motståndet står New York för. Bilder kommer på onsdag!! =)



Från förfesten i lördags. Jag spelade även flip cup för första gången :)

 


Pyssel

Idag har jag fixat min vita tråkiga vägg med ett litet konstverk! (bättre sent än aldrig)

 

Jag blev även väldigt glad när jag kollade mitt postfack, TACK mamma och pappa och mormor =)


Baseball game

Idag har vi haft 24 grader och sol!! Det har varit en helt underbar dag med min första baseball match och bio (Due date), den var riktigt rolig =)


Jag passade även på att fota lite inne på fotbollsarenan!

 

 

På vägen hem fotade jag av någon anledning skolbussarna!


Lite mer bilder från helgen!

 


B

Idag fick jag tillbaka mitt test i Basic Reporting och jag är nöjd. Jag fick ett B! Nu ska jag gå ner till gymmet, känns välbehövligt efter denna helg :) Jag vet inte om jag har berättat att vi har ett gym tre trappor ner?! Det är hur bra som helst, de har allt man behöver, så jag har övergivit det stora gymmet 10 minuter härifrån, (det som jag visat bilder ifrån.)

Jag är nu inne på min sjunde vecka här i USA, tiden rusar fram. Om lite mindre än tre veckor är jag i Miami, vilket betyder Spring Break och att mer än halva tiden i skolan är avklarat. Efter Miami är det bara sex veckor kvar i skolan!!!

Ta hand om er! <3

Alla <3- dag!

Idag har det varit alla hjärtans dag, och en dag som denna önskar jag att jag vore i Sverige med Mårten. Jag är världens lyckligaste tjej, Jag har Världens bästa pojkvän som jag Älskar otroligt mycket!!! Idag fick jag en sådan fin överraskning att jag nästan började gråta i biblioteket :).

Jag har även Världens bästa familj som jag älskar över allt annat, skulle inte klara mig utan er, tack för att ni alltid ställer upp till 100 %.

Jag har Världens bästa vänner, vad skulle jag göra utan er?! Älskar er!

TACK alla ni där hemma som unnar mig en termin i USA och för att ni stöttar mig till 100 %, det betyder väldigt mycket för mig!

Från Isabel <3

 

Från min roomie Emily! <3

 

Från min älskade vän Hanna! <3


Helgen i bilder =)

 


Vem är du?

Nu ska jag ge er lite bakläxa, var har alla kommentarer tagit vägen?? Ni som var så duktiga i början!! (Soffan, du ligger i topp på kommentarer och är mycket flitig, så ta inte åt dig ;) )

Jag vill veta, vem är du som följer min resa? Vad vill du/ni veta? Vad ska jag skriva om? Berätta om? Är det något ni undrar över? Ibland får jag slut på idéer och då är det kul att veta vad ni vill att jag ska skriva om =)

Nu ska jag sova för klockan 04.00 kommer taxin och hämtar oss, flyget mot Orlando, Florida går 5.20 imorgon!!! Jag ser mycket fram emot denna helg!! Bilder kommer efter helgen!

Ta hand om er!

Tack farmor och farfar

När jag hämtade min post igår möttes jag av ett jättefint kort från min farmor och farfar, det gjorde min dag! Tack :)


Klimatväxlingar

Imorse när jag vaknade vid 07.00 snöade det!!! Det brukar betyda att skolan stänger. Vilket jag verkligen hoppats på idag då jag hade min första exam i Basic Reporting på hela 7 kapitel. Dock höll skolan öppet och jag skrev min exam, tror det gick bra!! (skönt att vara klar med den.) På Dimension of Tourism fick vi som var på lektionen även 4 plus poäng, vilket betyder att vi fick 8 istället för 4 idag =) Det är nämligen så att man på alla lektioner får poäng om man är där (varierar mellan 3 och 4). 3 eller 4 får man om man kommer i tid och "sköter sig." 2 och 1 får man om man kommer för sent, stör ovs. 8 poäng idag bara för att vi tog oss dit i "snön."

I slutet räknas dessa poäng in i betyget!! =)

Dock ska jag väl nu säga att det inte snöade på riktigt, utan det "snöade". Klockan 9 var det över och våren var här igen. Konstigt hur man går till skolan med små, små snöflingor i ansiktet och gå hem med solglasögon!!

Orlando, Florida!

I helgen åker jag, Yvonne och Steffie till Orlandoooo =) Det ska bli så sjukt kul och häftigt. Självklart ska vi till Disney World, Universal Studios och Harry Potter land!!!!


The best night in Greenville so far

I lördags efter basketmatchen gick vi ut och det är jag glad att vi gjorde. Det var nämligen den bästa kvällen i Greenville hittills och kanske den bästa någonsin =)

Allt är väldigt billigt här, som jag sagt föut, och drinkarna är nästan gratis och Stora! Inträde ligger på $5 vilket är cirka 32 kronor. Drinkarna ligger på cirka 2-3 dollar (cirka 15 kronor). Ibland är det även gratis dricka och då betalar man bara inträde.


Igår var vi även på Super Bowl, vilket är väldigt, väldigt stort här. Det var häftigt att se min första amerikanska fotbollsmatch!! Återigen så var allt gratis, vi gick till en biosalong och såg matchen, vi fick gratis dricka, popcorn, chips, pizza, tröjor, halsband, mini amerikansk fotboll, kakor.... Amerikanarna gillar gratis och gratis är gott!! =)

Michael Jordan's son

I lördags bestämde vi oss i sista stund för att vi skulle gå på basket. En match där motståndarlaget kunde presentera Michael Jordan's son, hur häftigt är inte det?! Dock var inte pappa Jordan på plats.

Måste dock säga att jag tyckte lite synd om honom, det kan inte vara lätt att utöva samma sport som sin förälder som varit en av världens bästa inom sporten. Han kommer alltid, alltid att bli jämförd med sin far och inte utöva sporten med egna förutsättningar, utan med sin pappas. När han hade bollen ekade det "Who's your daddy, Who's your daddy?"




My Professors

Jag läser fyra olika kurser och har fyra olika lärare. Jag tänkte nu ge en kort presentation av dem:


Video News Production

Dr. Glenn Hubbard

Glenn är en mycket snäll lärare som har humorn på rätt sida. Han pratar gärna mycket och snabbt så där känner jag igen mig :). Jag gillar honom och jag älskar kursen!!! Vi har hittills lämnat in två videos och haft ett test.

 


Basic Reporting

Dr. Cindy Elmore

Cindy är hård men rättvis och jag gillar henne. Jag tycker om när det är ordning och reda på lektionstid. Här har vi lämnat in en artikel och haft två test. På hennes lektioner har vi även en del uppgifter som vi gör och som hon sedan tar in. Nästa vecka har vi ytterligare en exam.


Public Relations and Corporate Writing

Doug Boyd, Lecturer

Doug är väldigt snäll och rolig, han försöker sig på en del skämt då och då :) Han är väldigt bra och det märks att han har erfarenhet från PR- branschen. Vi hade vårt första test igår, grammatik, jag fick 80/100 så jag är mycket nöjd, speciellt med tanke på ett engelska inte är mitt modersmål och att det var Grammatik!!


Dimensions of Tourism

Dr. David Edgell

Här har vi kanske världens snällaste lärare. David är så himla underbar och erfaren inom branschen. Jag gillar kursen väldigt mycket och tycker även om att ha lärare med mycket kunskap i bagaget. Han är stor inom turistbranschen i USA och verkar vara eftertraktad på olika events runt om i landet. Vi har vårt första test om tre veckor.



Sammanfattningsvis så tycker jag väldigt bra om alla fyra och kurserna känns helt rätt för mig. Jag kommer ha stor nytta av de i framtiden och det är även kurser som jag tror är bra att ha på mitt CV. Dessutom när de är från USA.

 


Jones Hall

Något som jag älskar är när man får post och inser att det inte är reklam eller räkningar!! Så jag tänkte bara säga att min adress är: =)

East Carolina University
376 Jones Hall
Greenville, NC 27858
USA


Lite bilder från College Hill och Jones Hall:


Hahaha!!

Hahaha det roligaste idag var när jag och min fina vän och granne, Steffie, kom på att vi kunde prata med varandra via eluttaget. Hur sjukt är inte det? Vi hör varandra bra också, det är som att prata i telefon.


Karaoke!

Igår var det karaoke kväll och jag lurades upp en gång. Självklart sjöng vi ABBA, Waterloo! =)


Som de svenskar vi är höll vi oss Sverige trogna med ABBA. Yvonne från Holland ville också vara med =)


...

Jag har mest rapporterat om bra saker som hänt, men jag har faktiskt en mindre rolig sak också. Det är nämligen så att många studenter har fått sina kort kapade/skimmade i en av de största butikerna på skolområdet. Jag är en av dem. Dock är allt nu under kontroll för min del. Man blir så himla arg när sådant händer och speciellt när man är så långt hemifrån och verkligen är i behov av de pengar man har. Av oss internationella studenter är det minst fem som det hänt för.


Händelserna har blivit mycket uppmärksammade av både media och polis. Jag antar att det är en professionell liga som är ute och härjar.

Professionell


Underbar middag =)

Idag är det Maartje's födelsedag, 21 år!!!! Att fylla 21 är som att fylla 18 år hemma och det betyder att hon nu får dricka alkohol lagligt i USA! Självklart firade vi henne, hon fick presentkort på Victoris's Secret och ett linne som hon ville ha. Sedan bjöd vi ut henne på middag! Det var nog en av de bästa middagarna ever! Allt var så himla bra, MYCKET mat och gott! (Pappa, du skulle ha älskat det.)


De lagade maten vid bordet =)

 


De sjöng för födelsedagsbarnet!

 


Maartje fick en födelsedags muffin!

 


Det var så mycket mat att vi fick med oss hem!


Min första video!

Idag har jag färdigställt min första News video =) Som första uppgift kanske den inte är så professionell men nu kan det bara bli bättre!! Det kommer även bli roligare när man får göra sin egen voiceover och ha ett eget tema. Videon är till min kurs Video News Production, och detta är bara en första liten övning. Vi fick i uppgift att göra två, en som skulle vara "korrekt" och en som vi fick leka lite med, ändra voiceover osv. Jag tänkte nu visa er min första!

 


Joyner East!


RSS 2.0