Cocktails

I tisdags var det en jobbig dag. Två exams och en assignment, dock tror jag det gick ganska bra! Idag har också varit en heldag i skolan, vi har försökt färdigställa News story #2 till Video News Production. Denna gång gjorde jag en nyhet om katastrofen i Japan. Den här gången skulle vi även göra en egen standup i mitten av inslaget. Haha det är väldigt speciellt att höra och se sig själv som "reporter"! =)

I tisdags fick jag även en mkt fin överraskning från världens bästa Ellen!!! Ett super fint brev som gjorde min dag! TACK!! <3


I tisdags kväll ansåg vi oss värda en drink!


Washington D.C.

Snabbare än beräknat, här kommer helgen i bilder! =)


Måndag!

Det är måndag och jag är tillbaka i Greenville. D.C. var helt fantastiskt, vi såg i princip allt man "ska" se, vi tog även tunnelbanan till Pentagon. Det var hemskt att se minnesplatsen efter 9/11. Den yngsta som dog var 3 år. Denna vecka är fullspäckad med plugg, imorgon har jag två exams och en assignment att lämna in. Känner hur stressen börjar komma. Men jag har köpt jordgubbar jag ska smaska på när jag pluggar :) Dock är det bara 4 skolveckor kvar nu så det är bara att bita ihop.

En ordentlig uppdatering om Washington kommer, fullspäckad med bilder. Dock är det nu plugg som gäller så ni får hålla ut lite. Den som väntar på något gott väntar aldrig (alltid) för länge.

Washington D.C.

Nu är det bokat och klart, på fredag åker vi till Washington D.C. Vi kommer hyra bil och köra upp. Det kommer att bli en helg med en hel del sightseeing, bland annat besöker vi självklart Vita huset! Kan nästan lova att det blir lite shopping också ;)



Sommartid

I söndags ställde vi om klockan till sommartid, ni är nu bara 5 timmar före mig!

I pray for Japan!

Mina tankar går under denna svåra tid till alla människor i Japan! Min granne Haruka är från Japan och hennes familj bor nära det drabbade området. Lyckligtvis så är hela hennes familj och vänner okej, dock kan hon inte prata med sin familj än då de inte kan använda telefonen. Hon berättade för mig att telefonledningarna bara används för 911-samtal och att de nu mailar varandra.

Många hushåll är utan vatten och elektricitet, jag kan inte ens föreställa mig hur läget är där just nu. Mitt hjärta brister när jag pratar med Haruka och ser hennes oro.




Key West!

En dag åkte vi till Key West som är USA's sydligaste punkt, 90 miles från Cuba. Det var en väldigt vacker ö.

 


Everglades!!

En dag åkte vi på krokodilsafari, det var jättehäftigt! =)


MIAMI =)

Jag är tillbaka i Greenville efter en helt underbar vecka i Miami!!! Tror bilderna säger det mesta och eftersom att en bild säger mer än tusen ord så kommer här ett litet kollage. (mer bilder finns på Facebook.)



Maggie och jag utanför vårt rum


South Beach <3


Beach party


I love America!


Bubba Gump!! Här är restaurangen som Forrest Gump öppnar i slutet
på filmen Forrest Gump!


ECU ligan =)


Avslutar med en rumpchock =)


Spring break = Miami!!!

Äntligen är spring break här!!!! Om 8 timmar lyfter planet mot Miami! Det ska bli så himla underbart! Vi har även pratat lite löst om att åka på krokodilsafari, det skulle vara så himla häftigt, fast även lite läskigt. Det skulle vara ett minne för livet.



Jag är även väldigt glad att jag har klarat av 9 hela veckor i USA. 9 veckor ifrån min älskade, bästa, mest underbara pojkvän. 9 veckor ifrån världens bästa föräldrar. 9 veckor ifrån världens bästa vänner. 9 veckor ifrån nära och kära. 9 veckor med ett annat språk. 9 veckor i korridorboende med delad dusch och toa. 9 veckor utan att lagat egen mat. 9 veckor på ett amerikanskt universitet (då jag även klarar mig väldigt bra, med bra studieresultat).

Med andra ord är det nu halvtid, efter Miami är det bara 6 veckor kvar i skolan!!


Nu ska jag packa det sista, jag kan inte fatta att jag ska åka till MIAMI, det är något man bara ser på TV.




Ta hand om er!
Puss

Det är inte ofta men ibland blir jag förbannad!

Jag är idag väldigt irriterad på ECU's policy om sjukdom. På skolan är närvaro jätteviktigt, nästan viktigare än vad du presterar. Är du sjuk och missar för många lektioner får du inte längre gå kvar i skolan. Hamnar du för långt efter måste du avsluta dina studier!

Min roomie har varit sjuk en längre tid nu, flera veckor. Hon har därför inte kunnat gå på sina lektioner och hamnat efter. Idag kom hennes föräldrar och de åkte till skolan för att prata med några som bestämmer. Hem kommer en förstörd tjej som säger att de har bestämt att hon måste sluta, hon ligger för långt efter. De har även sagt att hon har 24 timmar på sig att lämna in nyckeln. De "kastar ut" henne för att hon är sjuk, och jag lovar, jag om någon vet att hon mår riktigt dåligt. Det var hemskt att se hennes mamma, pappa och syster idag hjälpa henne att packa ihop alla hennes saker och köra hem de till Raleigh.

Hemma är det viktigare vad du presterar men här måste du gå på lektionerna. Jag hoppas verkligen att de får tillbaka alla pengar från skolan.

Hon stannar hos mig tills på fredag (Vi delar nyckel tills dess, då skolan inte verkar ha något samvete alls) så hon hinner säga hejdå till alla sina vänner. Hon får börja om denna termin i höst eller kanske i sommar.

Så jag är ledsen att säga att min underbara roomie kommer flytta, giller henne verkligen! Så med andra ord så bor jag efter Spring break själv igen.

Reporter: Ida Grönvall ;)

Här ska ni få se mitt första nyhetsklipp!


Dagens info

Då jag gett er bakläxa ska jag nu ge mig själv en. För ett tag sen frågade jag er vad ni vill veta och bland annat Ellen nappade. Nu ska jag försöka svara.

Kompisar: Jag har träffat världens underbaraste människor här. Det är mest fem tjejer jag håller ihop med, Isabel från Norge, Magdalena från Sverige och Maartje, Steffie och Yvonne från Holland. De är helt underbara, vi har kommit varandra mycket nära på väldigt kort tid. Jag tror det är väldigt lätt att komma varandra nära när alla är i samma situation och när man träffar tjejer som dessa är det inte svårt. Jag kunde inte ha träffat bättre!!! Vi hänger även ihop med två helt fantastiska tjejer från Australien, Mollie och Rachael!! Alla utbytesstudenter är som en liten familj, vi hänger ihop, men det är dessa som utgör "familjen" här! =) Till Miami (4 dagar kvar), åker vi cirka 15 utbytesstudenter, bland annat ett gäng härliga tjejer från Mexico!


Steffie, Maggie, Maartje, jag, Yvonne och Isabel


Magdalena (Sverige)



Yvonne (Holland)

 


Isabel (Norge)

 


Steffie (Holland)

 


Maartje (Holland)

 


Yvonne, Steffie, Maartje, Maggie, Nathalie, Fanny, Mariana och Cristy

 


Mollie och Rachael


Engelskan: Språket var något jag var mest orolig över innan jag åkte. Hemma hör man engelska på TV och läser engelska böcker men pratar inte. Att ha flytande engelska är något jag alltid velat ha och för att få det måste man åka till ett engelskspråkigt land tror jag. Engelskan går över alla förväntningar, det bara flyter på, man kan mer än vad man tror. Och här måste man prata för det är ingen som förstår dig annars. Jag älskar att prata engelska =) Dock kommer man nog aldrig komma ifrån att vi har dialekt, det är något vi får leva med!

Skolan: Skolan är väldig annorlunda mot i Sverige. Här är det som att vara tillbaka på gymnasiet. Vi läser alla fyra kurser samtidigt och vi får hemläxor. Hemma läser man en kurs i taget, har en tenta och sen börjar nästa. Det är alltså mycket mer att läsa här men svårighetsnivån är mycket högre hemma. Här är det sant eller falskt frågor på tentorna (har alltså 50 % chans) och så är det multiple choice frågor. Eftersom jag läser två kurser som är writing intensive så har jag dock en hel del inlämningsuppgifter. Vi får även 4 poäng på varje lektion vi kommer till och i slutändan räknas de in i betyget, så har du varit på alla lektioner så har du automatiskt klarat dig. Jag hänger med bra i skolan, har klarat allt så här långt och tycker om alla mina kurser!



Thunder

Vädret går upp och ner här i Greenville. Ena dagen har vi 25 grader varmt och nästa dag kan det vara kallt. Igår var jag med om den första riktiga åskan och jag kan säga att jag blev rädd. När jag var liten brukade jag ibland springa och sätta mig i bilen när det åskade (då de säger att det är den säkraste platsen att vara på.) Igår hade jag nästan velat göra det igen. Jag satt vid min dator och såg en rejäl blixt i ögonvrån, jag hann inte ens räkna till ett förens det brakade till ordentligt! De dröjde inte många sekunder innan Steffie, min vän och granne, sprang in till mig och utbröt "what the hell, i'm scared". Mitt hjärta slog dubbelt! Som tur var varade det inte så länge och idag var det som inget hade hänt, solen sken och det var varmt.

Världens bästa mamma

Tack mamma, Älskar dig <3


RSS 2.0