Sommarvärme idag :)

Nu är sommaren här!! (Ja, eller nästan iaf). Det är den 30 januari idag och jag har legat ute på gräset i t-shirt och shorts, på en filt med en kaffe i handen, underbart?! JA!!!


Ja som ni ser så har jag varit duktig och läst också!



18 grader idag!


Idag är det även söndag vilket betyder att jag har varit i USA i hela fyra veckor! Tiden går så himla fort och om jag inte räknat fel så är det bara 12 veckor kvar i skolan, och 5 veckor till Miami =)


Trevlig Helg!

Detta inlägg tillägnar jag min fina vän Madelene Andersson som fyller år idag, GRATTIS GRATTIS =)

Igår var vi på skolans bio (som är gratis) och såg Social Network, den var sådär tyckte jag. Idag ska vi åka en sväng till till Wal-Mart och ikväll blir det party!!

Australian Party som vi var på, var trevligt. Dock var det tillslut inte så många som kom så "dress up like an australian" var inte 100 %. Här smakar vi iaf på Sampling fairy bread och vegemite för första gången. Det var helt okej!

TREVLIG HELG!!


AUSTRALIA DAY PARTY!

Idag är det Australiens dag och detta firar vi med AUSTRALIA DAY PARTY =)

(Dress up australian if you can!) Åh detta ska bli roligt för jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Ska ta bilder och visa er. Ser mycket fram emot att se vad Australiensarna hittat på!



Washington DC

Skolan är igång på allvar, jag har snart varit här i hela fyra veckor!! Resorna vi planerar att genomföra är många och om man ska vara lite realistisk så kommer vi inte hinna med alla. Vi går faktiskt i skolan också, även om det ibland är lätt att glömma bort.

Näst på tur står Washington DC!!! Ikväll efter middagen ska vi kolla upp lite priser och eventuellt boka :)


Snart är jag där =)


Ny Roomie =)

Jag behövde inte bo ensam mer än en vecka!! Två dagar efter att Fanny flyttat ut knackade det på min dörr. Där stod min underbara amerikanska granne som jag tyckt om sedan första gången jag träffade henne. Hon berättade att hennes rumskompis ville ha ett singelrum och såg att jag nu bodde själv. Hon ville flytta in!

I söndags flyttade hon in, Emily Roberts!! Vi möblerade om och har det nu väldigt mysigt. Hon gillar rosa väldigt mycket så vi har ett flickrum kan man säga =)


Bilder kommer!

Helgen

Här kommer lite mer bilder från helgen!


På väg :)

 


Bussen

 


Middag

 


Mycket god Grekisk pizza!

 


Lite trams är aldrig fel, vad tror ni om en sådan hatt till Miami kanske? ;)


Shopping :)

Helgen spenderade vi i Raleigh. Det var en mycket lyckad resa i goda vänners sällskap, (mycket) shopping, god mat och lite party blev det. Känner att det kommer bli farligt för min plånbok att åka till dessa shopping mall, det är SJUKT billigt =) Helgens butik var överlägset Forever 21!!!




Raleigh

Ikväll har vi bokat bussbiljetter och hotell, vi ska till Raleigh i helgen!!! Ligan som åker iväg är jag, Isabel (Norge), Magdalena (Sverige), Maartje, Yvonne och Stephanie (Holland). Ser verkligen fram emot lite shopping =)

Idag blev det även klart med alla kurser, jag fick gå Dimensions of Tourism vilket gjorde mig väldigt glad. Mitt schema ser nu ut så här:

Dimensions of Tourism (tisdagar och torsdagar 8.00-9.15)
Basic Reporting (tisdagar och torsdagar 9.30-10.45)
Video News Production (tisdagar och torsdagar 12.30-13-45)
PR and Corporate Writing (torsdagar 18.00-21.00)

Som ni ser går jag bara i skolan tisdagar och torsdagar vilket är jätteskönt. Mer tid till att plugga men även till att göra lite resor på helger, då man kan åka fre-mån =)

Avslutade dagen på gymmet!!

Ensam

Som jag berättat tidigare så bor jag cirka 10 minuters gångväg från skolan. Min rumskompis tycker att det är för långt och hon frågade mig från första dagen om jag inte ville att vi skulle flytta till White Hall som ligger närmare skolan, biblioteket mm. Men jag trivs väldigt bra här, jag trivs med tjejerna i korridoren och tycker det är fint här. Så jag vill inte flytta dit. Fanny har haft beslutsångest över hur hon ska göra för hon vill bo med mig men hon vill att vi ska bo i White. Så idag flyttade hon ut. Jag bor nu ensam kvar i rummet med spänd förväntan på vad som ska hända. Kommer jag fortsätta bo själv eller kommer jag få en ny roomie? Hoppas på en amerikansk tjej då så man får ut mer av språket!


Movie night!

Efter basketmatchen blev det filmkväll, vi såg Hangover och Inception! Alla iklädda våra fina ECU tröjor :)

 


Basketball =)

I söndags var jag äntligen på min första basketmatch, det var riktigt häftigt att se. Men det roligaste var nog ändå att se cheerleaders och allting runt omkring.


Söta Yvonne och Stephanie!

 


Go Pirates, Go Pirates!!



Denna bild får mig att skratta, den påminner så himla mkt om
American Pie- Band camp
. :)

 

 


Party!!

I fredags var det party för hela slanten, det var en mycket lyckad kväll!!! Många bilder har censur, men ni kan få se några ;)


Här är ligan som ska till Miami =)



Skolan är igång!

Back to business!!! Eller? Nja både och faktiskt. Skolan har dragit igång på allvar och det verkar vara väldigt mycket så här i början. Men det är alltid svårt att veta hur mycket man måste läsa innan man haft första testet och vet vilken svårighetsnivå det ligger på. Idag hade jag iaf ett första Quiz online. Jag fick 81/100 så jag är ganska nöjd iaf. Dock lite sur på mig själv att jag stressade igenom, för jag visste inte riktigt hur lång tid jag hade kvar. Det visade sig att jag hade 10 minuter så hade kunnat tänkt till lite extra, men men.


Study, study, study

 


Men Nej, den tillhör tyvärr inte kurslitteraturen!

 

Sedan måste jag bara berätta om min söta japanska granne. Hon är bara för rar, idag knackade hon på när jag satt och plugga och kom in med en american cake till mig. Sånt gör mig glad =)


Lång dag

Idag blev det en väldigt lång dag, gick hemifrån klockan 9.00 och kom hem klockan 23.30. Har haft tre lektioner idag 9.30-10.45, 12.30-13.45 och 18.00-21.00. Sista lektionen fick vi som tur var sluta en timme tidigare :) Det har blivit lite kursändringar och som det ser ut nu så kommer jag att läsa Basic Reporting, PR and corporate writing, Video News production och antingen Appreciation literature eller Dimensions of Tourism. Jag hoppas på den senare =) Schemat kommer då se ut som så att jag bara går i skolan tisdagar och torsdagar, dock 4 lektioner på tors. Kurserna verkar väldigt intressanta och är mycket bra att ha i min portfolio + CV sen när jag är klar!!!

Efter sista lektionen så träffade jag tjejerna för att försöka boka en resa till helgen. På måndag är det nämligen State Holiday och vi planerar att åka till Raleigh i helgen :) Men först så är det fredag imorgon och då blir det party!!

Nu tänkte jag visa lite bilder från universitetsområdet...


Pirater finns lite överallt

 


Den här är bara för att retas lite med er hemma i snön ;)


we're going to Miami!!!! =)

Först så måste jag be om ursäkt för att jag inte har uppdaterat bloggen på länge. Det har att göra med att internet har varit så dåligt, nu hoppas jag att det ska vara bra igen!!!

Vad har då hänt sedan sist? Ja en massa saker, dagarna går så himla fort att man inte riktigt hänger med. Jag tror fortfarande inte riktigt att jag har fattat att jag är här!!! Hemma sa jag att att jag trodde jag skulle förstå vad jag ger mig in i när jag flyttar in i mitt rum. Men nu har jag bott här i cirka två veckor snart och allt känns fortfarande overkligt!! Jag tror inte riktigt man förstår vilken upplevelse man är med om förens man kommer hem, tänker tillbaka och tittar på bilder.

Allt är nästan gratis här på ECU, alla bussar är gratis, utskrifter, bio, träning mm mm. Vad som även är gratis är något som heter Safe car service, det är poliser som man kan ringa till som fungerar som säker "taxi". De vill inte att man ska gå hem på kvällen så då kan man ringa till dem så kör de!!! En mycket, mycket bra tjänst. Säkerheten är något som är mycket viktigt här, alla ska känna sig trygga. Därför har det Emergency pelare runt om på hela området som man kan trycka på om man känner sig otrygg, rädd, förföljd osv och då skickar polisen direkt en bil till det området.

Dock känner jag mig trygg här, alla är verkligen huuur trevliga och snälla som helst. De är verkligen måna om att man ska trivas och det vill gärna hjälpa till, väldigt artiga må jag säga. ♥

Kurserna har börjat och det är väldigt mycket nu i början innan man kommer in i allt. Kommer bli en hel del plugg. Något som är mycket lustigt och även lite skrattretande är att norra USA är livrädda för allt vad snö och vinter heter. Det är som ett skämt. Det gick rykten om att det skulle snöa en natt och då stängde hela skolan, alla lektioner blev inställda, bussar slutade gå, matsalen ändrade tider osv osv. På hemsidan och på skolområdet finns anvisningar om hur man "bäst skyddar sig". Det roliga är att det inte ens finns någon snö, det har inte ens snöat och det finns ingen snö på backen, det ÄR VÅR här, solen skiner, gatorna är torra och gräset är grönt. Detta skulle aldrigt hända i Sverige och där har vi snö på riktigt!!

Men nu kommer jag till något mycket roligt: WE'RE GOING TO MIAMI!!!!!!! Ikväll blev det bokat och betalt, Spring break kommer att spenderas i Miami, Florida =) Det känns väldigt overkligt och coolt, hihi =) Jag åker dit tillsammans med helt underbara tjejer som jag lärt känna här, det kommer bli sååå roligt! Nedräkningen har redan börjat, 7 veckor kvar! =)

Allt är bara bra än så länge och det är mycket tack vare alla fina människor jag träffat/träffar men också tack vare att jag har alla er där hemma som stöttar mig i det här! Saknaden till nära och kära är enorm ibland ♥

But, SO FAR SO GOOD!!!! Jag trivs som fisken i vattnet! =)

Student recreation center

Idag har jag varit på gymmet igen och nu kommer några bilder som jag lovat...


Entrén


Löparbana!!!


Squash


Klättervägg

 


En lyckad kväll

Igår var jag tillsammans med alla trevliga människor jag träffat ute tillsammans. Det var en mycket trevlig kväll som började på en pub och som slutade på en nattklubb som heter Still life. Det var helt okej men ni skulle ha sett hur folk dansar här, sjukt, hehe.


Bild på tjejligan :)



Alla som inte är 21år får dessa stämplar vid ingången. Det är 21år för
alkohol i USA och dessa symboler visar att de inte får dricka/köpa alkohol
.

 


Vi stannade till på MC på vägen hem och Isabel fick en Gigantisk läsk!


Godkänd =)

Känns som jag missat en mycket rolig och för min del mycket viktig sak att berätta, C-uppsatsen är Godkänd!!!! =) Jag är så himla glad, nu är det bara fyra kurser kvar här på ECU sen har jag en examen att hämta ut =)

Jag har nu besökt den berömda träningsanläggningen två gånger, första gången blev det löpbandet och crosstraining och idag blev det simning. Jag kan forfarande inte fatta hur bra det är =) Bilder kommer... Och Ellen min vän, självklart ska jag för din och min skull ta de bilder du pratar om, dock vet jag inte om det är moraliskt rätt att publisera dessa här?! Du kanske får ett eget litet mail från Orvar med det, och du vet precis som jag vilka personer som ska fotas =)

Ikväll ska alla utbytesstudenter gå ut tillsammans, det ska bli jätteroligt!! På tal om utbytesstudenter så är det väl nu dags att presentera min roomie..


Fanny, 22 år från Toulouse i Frankrike


starbucks

Tänkte bara meddela att Starbucks finns på skolan =)


Nu ska jag iväg till det berömda gymmet!!!

a registration day

Klockan ringde 07.10 imorse och klockan 8.00 skulle vi vara på skolan för "a registration day". Jag gick dit med tjejer jag träffade igår och som även är mina nya grannar (från Frankrike, Norge, Holland och Italien). Vi fick fylla i mer papper och det bjöds även på frukost. Sedan var det massor med information som avslutades med Campusvandring och lunch, det var mycket trevligt!!! Idag fanns även sjukhuspersonal på plats för att ta ett TB skin test på alla, vilket är för tuberkolos (tror jag). Men jag var även tvungen att ta en annan spruta, Stelkramp!!! Jag kommer ihåg när jag gick på Sjöholmsskola och vi tog den sprutan uppe i "biblioteket". Tydligen räckte det inte med att jag har tagit den typ 3-4 gånger som läkarna i Sverige tyckte, man måste ha tagit den under de senaste 10 åren. På fredag får vi resultatet från TB skin test.

På Campusvandringen fick vi se hela skolan och alla olika byggnader, skolan är fantastiskt fin, jag ska ut och ta kort så ni får se!!! Men dagens höjdpunkt är skolans GYM, det är enormt!!! Det finns ALLT!! Stor swimmingpool, basketplaner, badminton, Squash, stort gym, dansklasser, löparbanor, spinning, ja allt!!! Jag tror jag flyttar in där =) Jag, Magdalena och Isabel (från Norge) tänkte träna där imorgon så ska försöka ta lite kort så ni får bli lite avundsjuka, hihi :) och sa jag att allt är Gratis?! :)

Idag gjorde vi även vår andra utflyckt till Walmart, de har verkligen allt du kan tänka dig där. Jag har köpt kudde, filt, lampa, mobiltelefon, ljus, tofflor, hårspray, frukt, spegel mm. mm. Ska dokumentera Walmart så ni får se :) Det är mycket jag vill visa er och gärna på en gång men ni får hålla tillgodo, det kommer!

När Fanny och jag kom tillbaka kände vi att det var dags att ta tag i vårt rum! Vi har möblerat om och jag har packat upp alla mina saker, det känns jätteskönt och både Fanny och jag känner oss mer hemma nu!


Början på en garderob.


Det är en bra början i alla fall, men mysigare kommer det bli!!

Jag tänkte även visa lite bilder från hur det ser ut i korridoren och i det Gemensamma badrummet!


Utanför vårt rum har vi fått jättefina namnskyltar, min är den gröna, jag tror det är en örn??!

 


Korridoren


Dörren in till badrummet. Killar och tjejer bor på olika våningsplan!


Behöver jag ens säga att jag saknar mitt egna badrum!?

 

Allt är jättebra än så länge, alla är såå snälla och jag Trivs! Om jag inte minns fel så är det utbytesstudenter här från 14 olika länder vilket är jätteroligt :) På fredag börjar lektionerna och det ska bli mycket spännande!


Dare to believe and anything is possible! ♥ ♥ ♥


rum 376

Rum 376 är från och med nu (eller igår snarare) mitt kommande hem för de närmsta 4 månaderna. Det var med pirr i magen vi lämnade hotellet i tisdags och åkte mot ECU. Väl framme åkte vi direkt till International House där vi fick registrera oss och fylla i lite papper + att vi fick en hel del information. Alla är jättetrevliga och snälla, vi kunde inte ha fått ett bättre välkomnande! Redan då träffade vi på massa andra utbytesstudenter, bland annat från Australien, Holland, Spanien och Sverige faktiskt, närmare bestämt en kille och en tjej från Växjö.

Vi började prata om allt möjligt och all nervositet släppte direkt. Dock blev jag lite bekymrad då alla förutom jag och två killar från Australien skulle bo i White Hall medan vi skulle bo i Jones Hall (ca 15min gångväg ifrån varandra). Men den ena killen lugnade mig med att säga att det är bara eliten som får bo i Jones =). Såklart var det inte bara vi som skulle bo i Jones utan en hel del andra som just då inte hade ankommit.

Jag fick nyckeln till mitt rum och låste med stor förväntan upp dörren, detta var det jag möttes av....


Fanny min roomie från Frankrike hade inte kommit än och skulle heller inte komma förens senare på kvällen. Alla som hade anlänt gick på en "New International Student Night", en middag på en mexikansk restaurang vilket var mycket trevligt!! Jag träffade många nya, trevliga människor. Och på tal om Mexiko så träffade jag två jättetrevliga tjejer därifrån...


På vägen hem från restaurangen pratade jag med några nya trevliga människor (man hinner inte med alla på en gång :)) Bland annat en super go tjej från Norge!! Väl hemma visste jag att Fanny hade kommit och det var med lite fjärilar i magen jag öppnade dörren. Just min rumskompis tycker jag är väldigt viktigt att man klickar med eftersom man kommer se varandra i princip jämt och trivs man ihop så blir allt annat, bland annat skolan och saknaden till er där hemma mycket lättare att hantera. Men det var såklart inget att oroa sig för, hon var jättegullig och vi kommer bra överens. Det var med ett leende på läpparna jag somnade den kvällen.


PS: för er som inte vet så är ni i Sverige 6 timmar för oss!!


Våren är redan här!

Nu mina vänner är jag äntligen framme i Greenville. Det var en mycket lång flygresa med väldigt lite sömn. Men allt har gått bra!! Efter att ha mellanlandat i både New York och Charlotte landade vi tillslut i Greenville.

 

På flygplatsen blev vi hämtade av två killar som sjutsade oss till Days Inn där vi bor. Killarna hämtade oss i shorts och T-shirt!!! Idag fick vi reda på varför, våren är redan här! Dock är det lite väl överdrivet med shorts.

 


Days Inn


Idag tog vi en sovmorgon, sedan utforskade vi område vi bor i. Som vi har förstått det så bor vi nu lite utanför själva stan. Här finns mest hotell och kedjor. Vi gick och handlade lite på Piggly Wiggly och sedan åt vi lunch på Waffle House. Här har de riktig amerikansk söder dialekt vill jag lova, känns som man är i en film :)


Piggly Wiggly



Waffle House


Det var många tårar innan jag åkte, att säga hejdå till Mårten var det värsta jag varit med om. Sedan på planet fick man gråta lite till då mina underbara vänner Mickis och Hanna skickat med mig lite fina ord inför min vistelse, TACK, det värmer otroligt mycket och det är ord jag ska tänka på under min tid här! ♥

 

 

Nästa gång jag skriver sitter jag i mitt rum i Jones Hall på East Carolina University, imorgon flyttar jag in! :)


USA 2011

Återupptar min blogg så att ni som vill kan följa mitt äventyr i USA VT- 2011! Resan hit har varit lång, förberedelserna har pågått i ungefär ett års tid med språkprov, ansökningar, kurser, boende, visum mm. Det är inte bara att åka dit inte, de ska ha stenkoll!

Men nu är det iaf dags att ge sig av. Imorgon klockan 09.00 lyfter mitt plan mot USA. Det är med blandade känslor jag åker iväg. Jag ser fram emot min termin väldigt mycket och det ska bli jätteroligt!! Men att vara ifrån min älskade pojkvän Mårten kommer inte vara lätt. Som tur är finns Skype :)

Det jag vet så här långt är att jag ska bo tillsammans med en tjej som heter Fanny och kommer från Frankrike, det ska bli jättespännandet!! Kurser jag ska läsa är Copy, editing and design, desktop publishing, visual editing, Public relations and corporate writing och basic reporting. Dock behöver jag bara läsa 4 kurser så en måste bort, har bara inte bestämt vilken än :)

I USA har de inte samma system som i Sverige, här har de nämlingen inget kök där jag ska bo. Man får köpa så kallad Meal plan som är ett kort laddat med poäng som jag förstår det. Sedan får man äta frukost, lunch och middag på olika "restauranger" på skolområdet. Jag håller tummarna för att maten ska vara bra, vill ju inte äta pommes varje dag, men det kanske bara är mina fördomar om amerikansk matkultur :)

Jag hoppas att ni kommer följa mig och min största utmaning i livet så här långt, kommentera gärna mina inlägg så jag vet att ni är med mig!! =)

Väskan är packad!

Väskan är packad!!

 

Idag firar jag och min älskling 4 år tillsammans <3


RSS 2.0