Spring 2011 International Farewell Reception

I did it!!!!!!! Jag är så lycklig med mitt diplom. Jag klarade en termin i USA!!!!! =)

 

 


Myrtle Beach i South Carolina =)

6 sovrum, 5 badrum, spelrum med biljardbord, pool, jacuzzi, grill och 8 tv (7 dvd) detta är vad jag levt på i påskhelgen =) Och jag klagar inte!!!

Vi var 18 internationella studenter som i fredags åkte till Myrtle Beach där vi hyrt ett stort hus tillsammans, 1 minut från stranden!! =) Det var en helt grym helg, och som de sa, "En helg ni kan berätta om för era barnbarn"!! haha


Påväg =)

 


I bilen

 


Stranden!!!

 


Stranden!!!

 


Vår gata!

 


Huset!!

 


Utsikt från huset!

 


jacuzzi

 


Njutning!

 


Stekarna ;)

 


Glädje =)

 


Grabbarna fixade äggjakt!

 


<3

 

 

Nu har även ångesten kommit på riktigt!!! Jag vet inte hur jag ska kunna lämna detta. Om två veckor befinner jag mig LA, och mitt äventyr är nästan över. Igår kom det över mig på riktigt, kände hur tårarna började rinna när jag satt och tittade på bilder! Jag har träffat världens bästa människor som jag inte vet hur jag ska kunna säga hejdå till. Ikväll är det spring 2011 International Farewell Reception och jag kan tänka mig att många tårar kommer rinna. Men nu är det bara att njuta till fullo sista tiden. Jag ska iaf krama om mina tjejer varje gång jag ser dom nu, för sen blir det kanske en gång om året.. :(


 

 



Måndag

Så var det måndag igen och det betyder kära vänner och bekanta att det är min sista vecka i skolan!!! Nästa vecka börjar final exams och sedan är det slut. Denna vecka är det otroligt mycket, många inlämningar och tentor.

Igår bokade jag och Maggie alla våra hostel till vår kommande resa. Det känns skönt att allt är bokat och klart. Det blir cirka 4 veckors resande innan jag landar på svensk mark igen den 1 juni.

Lite mer info om tornadon, jag fattade nog aldrig att det var så stort att det hamnade i svensk press. Det senaste jag hörde var att över 50 personer befaras vara döda i USA.

Så här såg den ut i Raleigh, cirka 1h från Greenville.


Se hur den drabbade North Carolina!

Nu ska jag slänga in en tvätt och sen är det jag som börjar plugga!!! Har inget val nu, stackars mig (det är inte ett dugg synd om mig), haha.

Ta hand om er! <3

Tornado

Igår efter matchen så var det planerat att vi skulle gå ut. Vi hade även köpt kex, ost, vin, grillad kyckling, vindruvor mm mm. Jag såg fram emot en mysig kväll. När jag kom hem från matchen så tog jag en liten nap för jag var så trött. Men helt plötsligt vaknade jag. TORNADO WARNING!! TAKE SHELTER!

Jag undrade vad det var, det kom utifrån från någon slags högtalare/megafon. Tornado Warning and High Wind Warning until 9 p.m. Saturday. Recommed staying indoors until storm has passed. Take shelter if tornado is spotted.

Vad gör man? Detta var något vi aldrig varit med om och med tanke på hur amerikanarna är så vet man inte hur allvarligt det är. De stänger skolan för att det "snöar." Dock höll vi oss uppdaterade och de såg rätt allvarligt ut. Vi kunde läsa om hur vi skulle ta skydd.

"Take cover now. Move to an interior room on the lowest floor of a sturdy building. Avoid windows. If in a Mobile home... vehicle or outdoors... move to the closest substantial shelter. If no shelter is available lie down in a low lying area. Protect yourself from flying debris. Heavy rainfall may hide this tornado making it difficult to see. Do not wait to see or hear the tornado. Take cover now."

Jag menar hur skulle ni reagera?! Dock ville vi ta oss till våra vänner i White Hall men visste inte hur. Dock efter en stund så ringde vi en taxi och han sa att det inte var någon fara längre, den hade passerat Greenville. Han menade på att han aldrig skulle köra oss om det var farligt. Precis när vi skulle åka kom såklart spöregnet. Haha jag fick en rejäl dusch på cirka 10 sekunder, vägen till och från taxin.

Hur gick det sen?
Jo Greenville klarade sig bra, bara något träd som fallit. Dock i Framville, cirka 15 min härifrån, hade de sett den!! Flera hus förstördes. Dock såg jag nu på morgonen att Aftonbladet rapporterat 22 döda i USA efter tornadon varav 5 personer här i North Carolina. Läs mer på Aftonbladet!


I taxin, "nyduschad"

 


Maartje lånade mig torra kläder!

 

Så ingen fara skedd, dock såhär i efterhand hade det varit lite häftigt att se tornadon, dock på avsånd! =)


Football game!

Igår såg jag min första amerikanska fotbollsmatch, även fast inte säsongen dragit igång än. De hade delat upp laget i två och spelade mot varandra. Dock var det en tornado påväg och det blåste väldigt mycket. Pga detta gick vi tidigare från matchen. Jag tror även att de hade varit roligare att se om det varit en riktig match.


Sjuk??

Idag har vi haft helt underbart väder, kändes som det var runt 30 grader. Dock har jag inga uppgifter på hur varmt det faktiskt var. Dock när jag vaknade kände jag mig hängig, ont i halsen och typ feber. Det gick över under dagen och jag kände mig bra igen. Men på tal om varmt så känner jag mig varm nu igen på kvällen. Men jag har världens sötaste Japanska vän, Haruka! I Japan har de tydligen någon form av "avsvalkande lapp," jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Det är iaf en lapp med något geléaktigt inuti som är kallt och som man sätter på pannan. Jag fick en av henne (eller 3 st, 2 extra!). Den verkar så att den på något sätt svalkar kroppen. De använder den när de har feber, huvudvärk, om man inte kan sova eller om det är riktigt varmt. Den verkar i 8 timmar.

 


Söta Haruka

 


Haha, mindre söta jag med "lappen" :)

 

Så nu är det bara att vänta och se om jag känner mig bättre. Än så länge har jag haft den på i cirka 20 minuter och den är fortfarande kall! Det känns skönt!
Tack Japan! =)


Uppdatering

Jaa jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera min blogg. Sorry. Ska skärpa mig. Så vad har då hänt den senaste tiden? Hmm har faktiskt hållit mig kvar i Greenville sedan vi kom tillbaka från Washington. Men nu börjar det dra ihop sig. Det är bara två veckor kvar i skolan innan final exams börjar, så totalt tre veckor kvar i Greenville. Det gör ont i hjärtat att tänka på att jag måste lämna alla mina underbara vänner här. Dock vet jag vad som väntar där hemma, och bara tanken gör mig glad!!

 

Nu är det mycket i skolan, många slutprojekt som ska in, exams, grupparbeten, hemsida mm mm. Det känns att vi är på slutkampen. Slutkampen betyder för mig inte bara slutkampen innan sommaren. För mig betyder det för alltid!!! Jag har en kandidatexamen om bara tre veckor. Känns så himla skönt, nu är det bara att bita ihop det sista!

 


Lite trams..

 


My beautiful girls

 


Hur ska jag kunna lämna dessa tjejer?! =)


Jantelagen?

Jag har inte blåst bort! Det har faktiskt inte varit någon fara alls. Imorse när jag vaknade så spöregnade det, det var som hagel mot rutan men runt lunch gav det sig.

I Sverige pratar man ofta om Jante och Jantelagen. "Man får inte vara bra på något, lyckas, vara nöjd med sig själv," osv osv. Idag tänker jag rent ut sagt strunta i den (och det tycker jag ni med ska göra från och med nu, var dig själv och så bra du faktiskt är. Det är inget fel med att vela lyckas, alla vill det.) Jag fick 100,5 av 100 på min assignment (artikel) i Basic Reporting!! Hahah trodde inte mina ögon. Jag trodde något hade blivit fel då man inte kan ha mer än 100, men när jag idag fick tillbaka den stod det där, svart på vitt! :)

Jag är nu inne på vecka 14 här i USA, tiden går sjukt fort. Jag trivs så himla bra, det som är jobbigt är saknaden till alla nära och kära hemma i Sverige. Jag kan inte fatta att jag har varit utan min älskade pojkvän så länge, kommer kännas så himla underbart att få krama om honom på Arlanda om några veckor. För nu är det bara 4 veckor kvar på ECU och i Greenville. Kommer dock kännas sjukt jobbigt att säga hejdå till alla heeeelt fantastiska människor jag mött här. Avskedet närmar sig men det är ingen som vill prata om det, vi vill INTE skiljas åt! Efter skolan ska jag och Maggie ut och resa några veckor innan jag sätter mig på planet mot Svedala.

Hoppas ni börjar få Vår och härliga soldagar, jag har redan sett lite härliga Vårbilder på Facebook. =)

Liten kort uppdatering om sommaren, jag kommer återigen att jobba på turistbyrån och KFV Marknadsföring i Katrineholm. Det ska bli roligt =)

Ta hand om er!

Bortblåsta?

Greenville skiftar i väder hela tiden, men imorgon får vi nog hålla i hatten!

Så här ser artikeln ut på WITN:


WEATHER ALERT: Strong Storms Possible Tuesday
Last Updated: 9:13 PM 04/04/11 - The main
threat from a strong line of storms moving
into Eastern Carolina Tuesday morning will
be damaging winds and possible isolated
tornadoes.


A strong line of storms is moving toward Eastern Carolina and is expected
to cause showers and storms from near sunrise into early afternoon.

Some storms could be strong to severe.

 

The main threat will be damaging winds and possible isolated tornadoes.


The front is expected to move off the coast by mid-day Tuesday.

 

Halifax, Nash, Edgecombe, Wilson and Wayne counties are under a wind
advisory. Gusts up to 45 miles per hour are possible.

 

Mainland Dare, Mainland Hyde, Carteret, Outer Banks Hyde and Outer
Banks Dare counties are under a wind advisory. Gusts to 50 mph are
possible.

 

A gale warning is in effect for North Carolina's coast through Tuesday morning.
Stay tuned to WITN and witn.com for the latest information.

 

 

Är nog ingen större fara här i Greenville, de skickar ju ut weather alerts när det "snöar" också!

 

Nu ska jag sova, klockan ringer 6.45 imorgon!

Puss på er! <3











RSS 2.0